تصادف اتوبوس با تریلی در کرمانشاه یک فوتی و ۱۱ مصدوم برجا گذاشت تولد لاکچری در سومین روز خاص قرن جدید! جزئیات تکان‌دهنده از اردوی وحشت در استخر مرگ برنامه جدید امتحانات پایه ششم و نهم اعلام شد (یکم خرداد ۱۴۰۳) نام‌گذاری بیمارستان ۲۰۴ تختخوابی نیشابور به‌نام «سیدالشهدای خدمت» انفجار مین در ارتفاعات مرزی آذربایجان غربی یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (یکم خرداد ۱۴۰۳) زلزله قدرتمند اندونزی را لرزاند (یکم خرداد ۱۴۰۳) طرح سلامت خانواده و نظام ارجاع یکی از مهمترین اقدامات شهید آیت الله رئیسی بود کشف ۱۷ کیلوگرم زعفران قاچاق توسط مرزبانان هنگ تایباد(۱ خرداد ۱۴۰۳) قطار فوق‌العاده مشهد برای مراسم تشییع رئیس‌جمهور از مهاجرت ۱۰ هزار پزشک تا توزیع نابرابر پزشکان متخصص در کشور  برنامه جدید امتحانات نهایی دانش‌آموزان اعلام شد ممنوعیت‌های تردد ویژه مراسم تشییع پیکر رئیس جمهوری در مشهد اعلام شد تشکیل پرونده قضایی برای منتشرکنندگان مصادیق توهین‌آمیز درخصوص سانحه بالگرد حامل رئیس‌جمهور پیش‌بینی هواشناسی مشهد برای روز پنجشنبه (٣ خرداد ١۴٠٣) هم‌زمان با مراسم تشییع و تدفین رئیس‌جمهور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (سه‌شنبه، یکم خرداد ١۴٠٣) | آغاز بارش‌های پراکنده باران در استان
سرخط خبرها

بحران آب و پرسش‌های بی پاسخ!

  • کد خبر: ۱۷۰۳۱۱
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۵
بحران آب و پرسش‌های بی پاسخ!
فراموش نکنیم که بیشترین مصارف نادرست آب در ایران در بخش کشاورزی است.

نیازی نیست به آمار‌ها مراجعه کنیم و منتظر باشیم ببینیم وضعیت ذخیره آبی کشورمان چقدر و چگونه است.

قهر آسمان در چند سال و چند فصل بارشی گذشته گواه روشنی بر این ادعاست که دیگر با کمبود آب روبه رو نیستیم، بلکه با بحران آب دست وپنجه نرم می‌کنیم. بحرانی که متأسفانه چندان جدی گرفته نمی‌شود؛ نه از طرف برخی مصرف کنندگان و نه مسئولان و تصمیم گیران.

نکته اینجاست که بیشتر تبلیغات برای فرهنگ سازی مدیریت منابع آب در بخش مصارف خانگی صورت می‌گیرد و هر زمان که صحبت از کمبود آب می‌شود، مصارف خانگی آب اولین جایی است که برخی مقامات به آن می‌پردازند و گویا هشدار برای جیره بندی آب هم اولین راهکار مدیریتی است.

اینکه مردم باید در مصرف آب صرفه جویی کنند، حرف و توصیه‌ای تازه نیست و باید بسیار جدی گرفته شود و با پرمصرف‌ها برخورد‌های جدی و حتی قضایی شود؛ اما آیا هدررفت آب در بخش‌هایی که مدیریت آن با مدیران و مسئولان است، به درستی رصد می‌شود؟ آیا سیستم آبیاری فضای سبز شهری نباید تغییرات جدی بکند؟ آیا اساسا نباید راهبرد دیگری برای ایجاد فضای سبز شهری در نظر گرفت؟ آیا نباید در آبیاری درختان و چمن‌ها در شهر‌ها تغییری صورت بگیرد؟ آیا در این سال‌های گذشته موضوع بحران آب جدی‌ترین موضوع وزارت جهاد کشاورزی بوده است؟

اگر پاسخ مثبت است، چه تغییرات اورژانسی در نظام کشت صورت گرفته است؟

الگوی کشت در کدام منطقه از جغرافیای ایران دست خوش تغییر شده است؟ چرا اخباری جدی و به روز و مستمر دراین باره منتشر نمی‌شود؟

آیا وزارت صنایع در جانمایی کارخانه‌ها دقت لازم را انجام می‌دهد؟ اگر چنین است، چرا گاهی از طرف دوستداران محیط زیست نگرانی‌هایی به گوش می‌رسد؟

این در حالی است که می‌دانیم ایران یکی از هفده کشوری است که با تنش آبی روبه روست! می‌دانیم که فقط ۳۷درصد ذخایر سد‌ها پر شده است و برخی سد‌ها نیز از مدار خارج شده اند.

پس فراموش نکنیم که بیشترین مصارف نادرست آب در ایران در بخش کشاورزی است.

این مصرف نادرست شامل الگوی کشت، بهینه و به روزنبودن سیستم‌های آب رسانی و... می‌شود و راهکاردادن برای مدیریت مصارف باید براساس ضریب وزنی مصارف باشد. اگر جهت گیری برای فشار در بخشی باشد که کمترین مصرف را دارد، کاری اشتباه است. در این باره بیشتر می‌توان گفت و نوشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->